Kabátok Közt

A történések és szereplők a fantázia szüleményei. "Szeged" nevű város, és "Nanáhogyén Klub" nevű hely nem is létezik. Különben is, a vendégeink kultúrált egyetemisták, a jövő reménységei ők. Sohasem viselkednének állatok módjára, valamint nem vedelnek, nem drogoznak. na.

Utolsó kommentek

  • TGV3: www.xvideos.com/video274090/milf_rosetta_defi http:id6/cala_craves_fucked_deep_by_in whttp://www.x... (2010.06.16. 10:50) Laci te, hallod-e?
  • TGV3: www.xvideos.com/video274090/milf_rosetta_defi http:id6/cala_craves_fucked_deep_by_in htt.xvideos.c... (2010.06.16. 10:48) Laci te, hallod-e?
  • TGV3: Mindennapnőnap van. (2010.02.25. 10:14) Laci te, hallod-e?
  • globálnyik: Lécci lécci lécci folytassátok, most ígértétek meg sokadszorra, hogy lesz folytatás, aztán közben ... (2009.10.13. 16:54) Harmadik évad
  • TylerD.: ja és h ne maradjatok munka nelkul egy kis reklam: www.ruhazatatescoban.hu/images/hu_home_cher.jp... (2009.10.05. 18:46) Harmadik évad
  • Utolsó 20

A leghosszabb nap...

2008.02.29. 06:35 - BéBé

Na, csak sikerült hazaérnem.
Minden terv szerint ment. Az volt a terv, hogy káosz lesz, halálhörgés, siralom, miegyéb.
Körülbelül 2 óra magasságában egyszerűen beteltünk. Ilyenkor elkezdjük a már kiadott kabátok helyére pakolni az újakat, a visszaadott jegyekkel. Ámde ez is elfogyot cirka 10 perc alatt. Ilyenkor nincs mit tenni, kikerül a "Ruhatár megtelt" tábla, hozzánk is, meg a bejárathoz is, hogy legalább az újonnan jövők ne akarjanak agyonverni minket. A Szabályzat (bezony, nagybetű...) azt írja elő ilyenkor, hogy egy darabig (értsd: 20-30 percig) nem veszünk be kabátot egyáltalában, csak kiadunk. A használt jegyeket gyűjtjük, és ha összegyűlik úgy 40-50 darab, akkor újra kinyitunk, és mindenki hepi. Elméletben.
Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy aki kivenni szeretné a cuccát, az se tudja, mert képtelen átverekedni magát a 3-4 sornyi tömör emberfalon, akik az arcunkba tolják a kabátjukat/táskájukat, hogy legalább az övéket vegyük már be, "ne legyünk már gecik", ők fizetnek többet is, legalább b*sszuk le oldalra a földre. Néhányan még ezreseket is lobogtatnak, de sajnos(?) akkor se tudom a hajamra kenni a cuccukat. Nem beszélve arról, hogy ha megtennénk, a maradék 40 ember a föld alól is megpróbálna előkeríteni egy koncolórudat.
A legjobb ámbár még is az az egészben, hogy nem tudod nekik elmagyarázni a folyamatot. Merthogy:
Effektus:
Valakinek mégis sikerül kivenni a kabátját.
Reakció:
"Ennek a helyére ne mondd már, hogy nem tudod bevenni az enyémet?!" Ezt körülbelül 8-10 ember kiabálja egyszerre.
És te megpróbálod a lehetetlent:
Megértetni velük, hogy ha most kicsit ezt abbahagyja, félreáll, épp egy 2-3 méternyit, hagyja, hogy a hazamenni kívánók hozzájussanak tulajdonukhoz, mi meg a jegyükhöz, akkor hipp-hopp ki tudunk nyitni újra (mert 5-10 jeggyel nem fogunk, az tuti), és az neki is jó, mert hamarabb mehet tovább inni, ezúttal pólóra vetkezve, és nekünk is jó, mert anyámnak eláll végre a csuklása.
De ez egy összetett logikai szerkezet, amelyet sajnos alkoholtól terhelve nehezen dolgoz fel a kiművelt szellem is, úgyhogy marad minden ahogy volt, pedig egy idő után a kidobók rendezők is próbálják elmagyarázni ezt az egyszerű ok-okozati kapcsolatot.
Hálistennek max. másfél óráig ha húzodott a dolog, beleszámolva az újranyitást és a maradék cucc bevételét is.
De nem csak befelé voltak érdekes dolgok ma.
Hosszú hajú srác jön b.nőjével, adja a jegyét a kollégámnak. Az kihozza, ami rá van írva. Gyerek hőbörög picit (bár! kultúrált formában. Követendő példa. Azonban kiderült, hogy nem udvarias, csak lassú agyilag...), hogy volt még egy pulóvere is. Mondja neki kollégám, hogy nem, nem volt, nincs a cuccaihoz írva. De, de, volt. Gondolat: Biztos külön rakta le, csak nem emlékszik, hogy még egy jegye volt. Nem baj, akkor a közelben kell lennie, jöjjön be, keressék meg együtt (a két kabi közben visszakerül eredeti helyére a fogasra). Kolléga behívja, Lassú László (nevezzük eztán így) bejön. Kolléga mutatja, itt a kabátod, keresd a pulcsit. LL keresi. Nincs meg. Nem sokkal később leesik neki a tantusz, hogy hoppá! hát el se hozta ma, ezért nem volt felírva... Majd közli, hogy akkor a saját kabátját kivenné, a barátnőjé még marad. Kolléga odaadja. Itt jött el a pont, amit senki nem várt:
Lassú kartárs edukál egyet Éceszen, hogy akkor a jegyet át kéne írni, hogy már csak egy kabát van rajta, mert úgy LOGIKUS, nem?! Itt pöppet bekékült a kolega arca, de röhgés formájában kiadta magából. LL ezután kimegy a ruhatárból, majd megszólal: Meg kéne még a barátnője kabátja is...



Ellenben volt ma pozitív kivétel. Egy halál józan, mosolygós fazon jött a párjával, és megkérdezte, hogy mivel elhagyta a ruhatárjegyét, melyik nap tudna a kabátjáért jelentkezni, és hol? Ezzel indított. Komolyan mondom, könnyekig meghatódtunk (mindenféle iróniától mentesen!). Soha, senki ilyen korrekten nem állt még hozzá a dologhoz. Azonnal megkerestük persze a cuccát az ezerakárhányból, ezt nem lehetett annyiban hagyni. Mikor elment, percekig beszéltünk, mekkora jó arc volt.
Pedig ha belegondolok, egy vendég, aki elhagyta a jegyét. Mi negyed órát túrtuk a cuccáért a ruhatárat. És milyen kép marad róla? Hogy egy igazi úriember, akivel ritkán hoz össze minket a szerencse. Ennyit tesz egy kis jómodor és megfelelő hozzáállás. Követendő példa.

A bejegyzés trackback címe:

https://kabatokkozt.blog.hu/api/trackback/id/tr85358972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hermate 2008.02.29. 06:57:38

Valahogy éreztem, hogy még most írni fogsz... :)
Jah, amugy meg joccakát!

BéBé 2008.02.29. 06:59:42

Jóccakát?! Hol fekszem én már le? Most kávéztunk, nem? :):):)
Na jó, egy fenéket nem döglök le... kíváncsi vagyok, hánykor ébredek fel...

noe domakowsky 2008.02.29. 11:14:48

hát ez óriási mi is üzemeltetünk ruhatárat, és mi is kabátok köztnek hívjuk a szappanoperát, amikor egyik ruhatáros összejön a másikkal, a harmadik meg féltékeny addig..

d.hardman 2008.02.29. 11:20:25

baromi érdekes ez a blog

Sas Dávid 2008.02.29. 11:51:45

Az első megjegyzésem, hogy az Órának NINCS magassága!!

BéBé 2008.02.29. 13:56:45

Perce az ujjnak van :):)

Egyébként valóban pongyola fogalmazás, de én B.A.Z. megyéből származom, és arrafelé gyakran mondják így. Ha meg már blog, hát hadd legyen szubjektív, nem igaz? ;)

tvk 2008.02.29. 13:58:29

És nem lehet átírni a szabályzatot? Vagy mi értelme van a 20-30 perc várakozásnak?

wood 2008.02.29. 14:07:16

...lemaradtam.
hogy jön a bikinihez a kung pow?

BéBé 2008.02.29. 14:14:13

tvk: Felesleges dolog átírni. Az értelme egyszerű: Ennyi idő kell, hogy megürüljön annyira a ruhatár, hogy ki tudjunk nyitni újra.

wood: Sehogy, de ez az egyetlen videó volt fent a Tube-on ehhez a számhoz. :)

robocop 2008.02.29. 16:49:01

Hallo,

Azt el tudnák magyarázni a tisztelt ruhatárasok, hogy hogyan tud a ruhatár megtelni?
Mert szerintem lehet tudni, hogy kb mennyien férnek be a helyre, és a ruhatárban is annyi helynek kéne lennie (és nem ötödeannyinak, mint nálunk szokás.).
Vagy esetleg mindenki 2-3 kabáttal érkezik?

Kösz, és tiszteletem

BéBé 2008.02.29. 17:50:43

Szervusz robocop!
A ruhatár úgy telik meg, hogy nem marad benne több üres fogas. A két-három kabáttal érkezés ált. nem jelent gondot, mert felrakjuk egy helyre.
A kapacitásunk sajnos korlátozott, ugyanis egy régi épület része (földszint alatt, és a város közepén lévén nem is bővíthető)
Elviekben tökéletesen lefedi az ÁTLAG VÁRHATÓ vendégszámot, és valóban, az esetek ca. 95% ez így is van. De előfordul, hogy egy nevesebb előadó koncertjén, vagy egyszerűen csak diákhitel-folyósítás napjaiban, kedvezményes bulikon egyszerűen sokan jönnek. NAGYON sokan. Felmerül a kérdés, miért kell akkor annyi embert beengedni? Mert ebből él a klub, és örülnek, ha sokan megveszik a belépőt. Erről nem mi döntünk. Magában a klubterületen ez nem okoz gondot (légköbméter, mittomén, nem értek hozzá), bulizni elférnek, mert a termek elég nagyok. A ruhatár viszont akkora, amekkora, és nem tud rajta senki változtatni. Sajnálatos dolog. De a betelés a ritka dolog, tényleg, 15-20 buliban egyszer ha előfordul. Persze itt nyílván ilyen és ehhez hasonló az esetek vannak megemlítve, mert abban, hogy "minden rendben volt" nincs semmi említésre méltó.
Remélem nagyobbrészt kielégített a válasz.
Tiszteletem viszont ;)

Danci 2008.02.29. 19:19:54

Nálunk is van magassága az órának, úgyhogy ez ilyen vidéki tájszólás lehet.:)

noe domakowsky 2008.02.29. 19:52:58

Azért tegyük hozzá, hogy midenhol ki lehet alakítani ideiglenes ruhatárakat. Mi legalábbis ezt szoktuk tenni, ha sok emberre számítunk, és négy év alatt, túl 500 sokszáz/ezer fős rendezvényen, 6-8 különböző helyszínen, még _sose_ tettük ki a megtelt táblát.. ha kellenek tippek irjatok emailt :))

BéBé 2008.02.29. 20:11:44

noe domakowsky: kedves tőled, hogy tippeket adsz, de mint már leírtam, korlátozottak vagyunk térben. Nem tudunk kialakítani ideiglenes ruhatárat, mert nincs hol.
Azért kösz. :)
Úgy látszik, a "megtelt" téma sokatokat foglalkoztat, pedig nem panaszképpen írtam :) Ilyenkor legalább van egy szusszanásnyi idő láncdohányozni :):)

mangorlo 2008.02.29. 21:39:37

ezt reggel nagyon átolvasom. én is voltam egy ideig pesten ruhatáros egy forgalmas klubban

Andris 2008.03.01. 20:14:29

Sziasztok!

Nem is tudtam, hogy beteltetek, bent a nagyteremben nem volt feltűnően nagy a tömeg. Mikorra odaértem hozzátok akkorra meg már kevesen voltak.
Pedig pont mostanában gondolkodtam rajta, hogy 2-3 éve sokkal durvább TTK-s bulik voltak. Akkor tényleg tapostak egymáson az emberek, még a termekben is.

Egyébként tényleg jó a blog! Tetszik!
Csak így tovább!

hellodolli 2008.03.01. 21:30:12

Na szevasztok!

Teccik, teccik! Jó olvasgatni, hogy mi történik odalenn a pokol bugyraiban nálatok, amíg mi fönn lógatjuk a lábunkat. Na jó, azért nem, mert ezek a progresszív birkák már befelé sem voltak normálisak. Ezért is esett annyira jól reggel az a sör! :) És nemtom Niki mondta-e, de hazavittek minket kocsival... hehe.
Szandi voltam, a kas(s)zás

Mozo 2008.03.04. 10:42:40

Sziasztok!

Én is sokáig voltam ruhatáros ebbe a klubban, ismerős az összes sztori. Azonban azóta egy másik Music Hall-ban dolgozom. A két ruhatár közül sajnos az jutott nekem, amelyik kapacitása 400 kabát, tehát 1 fő... (A másik ruhatár 1300-as kapacitásu, ott mindig van hely) Az a 400 hely baromiragyorsan betelik, és annyira nehezen fogják fel az emberek, hogy nincs hely.
Mostanában kiírom, hogy:

Betelt
Nincs hely, 1 sem
A földre nem tudom tenni
A sarokba sem

Kb. ezeket a válaszokat kell mondogatnom 1 percen belül 3-4szer, és ez eléggé fárasztó.
Természetesen a legtöbb ember a kiírás ellenére megkérdezi azért, hogy biztos legyen benne, és természetesen elmondom még1x. Baj akkor van, amikor 2-3, alkalmanként 6-7 kancigány jelenik meg ott, hogy "Ne bazd má', mi az hogy nem tudod betenni köcsög! Azé' nem teszed be, me' cigány vagyok?" Hát igen! Ezt senkinek sem kívánom! És sajnos a Music Hall-ba az ilyeneket beengedik, mert tele vannak zsével, meg fogyasztanak is (meg árulnak is)..
Na asszem most abbahagyom... ez is hosszúra sikerült, és még mennyi mesélnivalóm van, húúúú

Üdv.: Mozo

labamba 2008.03.04. 15:10:02

Igen, a mi helyünk abszolút a legkultúráltabb, mi ennyire elvadult népekkel azért nem találkozunk. Szerencsére. Ha gondolod a legzúzósabb sztorijaidat megoszthatod velünk komment formájában. Amúgy nem cserélnék veled, sz*r az a hely ahol a dolgozol, az emberek is másabbak mint itt nálunk.
süti beállítások módosítása